Groepsexcursie georganiseerd door la Maison du Tourisme

Vanaf  15,75 EUR

 

De Archéoscope is het resultaat van de samensmelting van de moderne techniek en het rijke verleden van het graafschap. De magische wereld van schaduw en licht, een mengeling van beelden en mysterieuze stemmen, rijke en levendige getuigenissen  van het verleden. De bezoeker daalt langzaam af naar de diepten van het Land van Salm, hij ontdekt zijn unieke geologische kenmerken, de slijpsteen of barbiersteen: de Coticule, zijn geschiedenis en legenden.. De bezoeker gaat dan een wereld binnen vol heksen, weerwolven, dwergen en feeën.

U kunt kiezen tussen een audio-begeleid bezoek of een bezoek met een gids in een traditioneel kostuum.  Het hele bezoek is mogelijk voor minder validen.

Na deze duik in de diepten van het Salmland en na een maaltijd van regionale specialiteiten, bieden wij u de volgende opties aan:

Heeft u raad nodig ? Wij staan altijd tot uw beschikking               

Slijpsteenmuseum in Salmchâteau : voormalig atelier  gewijd aan de streekgeologie, de economische en geschiedkundige aspekten van slijpsteenwinning met oude machines die nog werken.

Het proeven van streekproducten bij de VVV “la Maison du Tourisme” : likeur en  eau de vie van bosbessen of frambozen, bier, vleeswaar, kaas, honing en nog andere seizoensproducten.

Begeleide rondrit in uw bus. Wij tonen u het natuurlijk- en architecturaal erfdeel van onze streek: bossen, kastelen, kapelletjes, typische dorpen. Er worden tevens legenden vertelt, naargelang uw humeur en het seizoen. 

Begeleide wandeling met ervaren gids van “Le Bureau des Accompagnateurs” in

 Vielsalm : Een wandeling met een van de volgende thema’s: de geschiedenis van het Graafschap Salm, de slijpsteen of de venen van het Plateau van Tailles.

Het wildpark Monti in Grand-Halleux : 50 ha in een beboste omgeving. Naast de fauna van de Ardennen, vindt men er ook wolven, een speeltuin en een visvijver. Specialiteit : everzwijn aan het spit op reservering, vanaf 30 personen.

Maison du Tourisme du Pays du Val de Salm et des Sources de l'Ourthe – Av. de la Salm, 50 - 6690 Vielsalm

Tel. : +32 (0)80 21 50 52 - Fax. : +32 (0)80 21 74 62 - E-mail : [email protected]

terug