Groepsuitstap

 

9.30 : Koffie en onthaal in een cafetaria vlakbij de VVV “Maison du Tourisme”.

10.30 : bezoek aan de Archéoscope, het resultaat van de samenstelling van de moderne techniek en het rijke verleden van het graafschap. De magische wereld van de schaduw en licht, een mengeling van beelden en mysterieuze stemmen, rijke en levendige getuigenissen van het verleden. De bezoeker daalt langzaam af naar de diepten van het Land van Salm, hij ontdekt unieke geologische kenmerken, de slijpsteen of barbiersteen : de Coticule, zijn geschiedenis en legenden.

             De bezoeker gaat dan een wereld binnen vol heksen, weerwolven, dwergen en feeën. U kunt kiezen tussen een audio-begeleid bezoek of een bezoek met een gids in een traditioneel kostuum.

12.00 : Maaltijd 2-gangen menu in Vielsalm inbegrepen,( 3 gangen menu mogelijk op aanvraag en bijbetaling).

14.00 : Na de afdaling in de diepten van het Salmland, vergezellen  wij u in uw bus waar u uitleg krijgt over het natuurlijk- en architecturaal erfgoed van de omgeving: bossen, kastelen, kapelletjes en pittoreske dorpjes. Tevens worden er legendes verteld, afhankelijk van  het seizoen en uw humeur.

Toegankelijk : Het hele jaar door op reservering

Taal: FR - NL

Prijs : 18,60 € per persoon.(1 begeleider gratis  per 15 pers.)

Archéoscope du Pays de Salm, av. de la Salm 50, 6690 Vielsalm Tel.: 080.21.50.52. - fax: 080.21.74.62. - website : www.vielsalm-gouvy.org  - e-mail : [email protected].

 terug