Van juni tot september

Met bloemen versierde dorpen

Ieder jaar neemt de gemeente van Gouvy deel aan de bloemenwedstrijd van Provincie Luxemburg. Tussen de mooiste versierde dorpen kunt u Bovigny, Courtil, Rogery, Halconreux, Beho en Steinbach bewonderen.

Infos : www.gouvy.eu

 

Van 28 juni tot 29 juni 2012

MESA

Marche Européenne du Souvenir et de l'Amitié. (Europese mars van de herdenking en vriendschap)

Infos:www.marche-mesa.be  

[email protected]

Secrétariat: 084/24 60 17

 

In juli en augustus

Rommelmarkten

Gedurende de zomer hebben talrijke rommelmarkten plaats in onze twee gemeenten.

Een gedetailleerde lijst vindt u in de maandelijke agenda van onze website.

Mis de jaarlijkse markten niet van Salmchâteau (15 augustus) en Ville-du-Bois (3rde zondag van augustus).

 

20 juli

De heksensabbat

De avond begint in het gemeente park van Vielsalm met een jachthoornconcert. Vervolgens nemen de heksen de stad over en stelen de stadssleutel van de burgemeester. Iedereen gaat dan naar de plek waar de voorstelling wordt gegeven, de «Tiennemesse». Een klank- en lichtspel waar de heksen de anekdotes van het afgelopen jaar vertellen, en dit allemaal in het Waalse dialect. Er worden ook enkele beroemdheden van de streek en van België ingehuldigd.

Infos:www.macralles.be

 

21 juli

Het bosbessenfeest

Dit feest is in de jaren 60 ontstaan toen enkele mensen van Vielsalm het fruit van de streek wilden vereren.  Sindsdien wordt er elk jaar het bosbessenfeest gehouden, met in de ochtend een ambachtelijke markt waar u producten van bosbessen kunt kopen. ’s Middags is er een grote folkloristische optocht waarin u onder andere de heksen van Vielsalm kunt bewonderen. ’s Avonds, in het gemeente park komen groepen optreden en om 23 uur is er een groot vuurwerk. 21 Juli is de nationale feestdag in België.

Infos:www.fete-des-myrtilles.be

 

Eerste weekend van augustus

Jazz & Blues Festival

Het Festival van Gouvy is een van de oudste jazzfestivals van België en verwelkomde reeds tal van belangrijke bands. Vele grote namen uit de jazzwereld gaven in het verleden reeds een internationale dimensie aan dit buitengewone festival. Het vindt plaats op het Ardense platteland, op het domein van de Madelonnehoeve. Vrijdag en zaterdag zijn gewijd aan jazz en zondag aan blues. Door rust en kwalitatieve muziek te mengen, krijgen de Ardennen nog meer kleur. Concerten gebeuren ook het hele jaar door.

Infos:Ferme de la Madelonne Sterpigny 4 – 6670 GOUVY - 080/51 77 69

[email protected]

www.gouvy.eu/madelonne

 

Tweede weekend van augustus

Het frambozenfeest

In Gouvy. Vrijdagavond : disco voor de jeugd. Zaterdagavond : Miss frambozenverkiezing. Zondag: verschillende animaties bij het stationsplein met een markt waar men frambozenproducten kan kopen.

Infos: Jean-Paul FRANCK: 080/51 70 38

[email protected]

 

Zondag 12 augustus 2012

Dag van het meer

De hele dag door: verscheidene animaties rond het meer van Les Doyards te Vielsalm, gratis toegang. Georganiseerd door de VVV van Vielsalm. 

Infos: 080/21 50 52

 

Laatste week van augustus

Festival van Zeldzame Instrumenten en Muzieken

 

Internationale masterclassen en concerten bij het kasteel van Farnières onder de artistieke leiding van Jacques Dupriez.

Infos: www.viamusica.net

080/21 65 29

 

Laatste weekend van augustus

"Verscheidenheid weekend" 

Het laatste weekend van de maand augustus worden er een dertigtal evenementen georganiseerd bij "Périple en la Demeure" in Limerlé: concerten, theater, exposities, creatieve ateliers, open en gratis voor iedereen, de ideale gelegenheid om kennis te maken met deze vereniging.

Infos: Périple en la Demeure

Limerlé 1 - 6670 GOUVY- 080/51 10 13

www.peripleenlademeure.be

 

Eerste zaterdag van september

Het kapittel van Bosbessen Broederschap van Salm

Inhuldiging van de nieuwe leden van het broederschap en proeverij van de nieuwe bosbessen paté. Heeft plaats in de school «Athénée Royal» van Vielsalm

Infos: Fredy Thonus: 080/21 56 49

www.confreriedelamyrtille.be

 

  

Tweede weekend van september

Let There Be Rock Festival

Het Let There Be Rock Festival behoort tot de niet te missen zomerse afspraken van de provincie Luxemburg. Dit openluchtfestival in het stadspark van Vielsalm staat elk jaar geprogrammeerd op het 2e weekend van september. Het is een explosieve mix van rock-’n-roll, symfonische rock, het krachtigere popwerk en die goede oude hardrock. Een compleet programma, gedragen door een hele reeks coverbands en nieuwe groepen.

Infos : www.ltbr.be

 

Eind september

Degustatiewandeling in het Salmdal

De VVV van Vielsalm organiseert elk jaar een familiewandeling met verschillende haltes waar u streekgerechten kunt proeven.

Info: la Maison du Tourisme: 080/21 50 52

 

Tweede weekend van december

"Wijn- en streekproductensalon"

Bij de school Institut du Sacré Cœur in Vielsalm.

Infos: 0497/62 29 24

www.salonduvinvielsalm.be