Het Land van Salm en de Bronnen van de Ourthe is gelegen in het hart van de Ardennen (hoogte van ongeveer 450 m); hoogste punt: Baraque de Fraiture (652 m), bekend voor skimogelijkheden.

 

 

De weg naar Vielsalm-Gouvy:

* Via de autoweg E25 Luik - Aarlen - Luxemburg, uitrit Houffalize (51) voor Gouvy en uitrit Baraque de Fraiture (50) voor Vielsalm.

*Tevens autoweg E40 Luik - Aken - Trier, vervolgens E42 Verviers - Trier, uitrit Recht (12), dan N675 richting Vielsalm, en uitrit St-Vith (15) voor Gouvy.    

 

Met de trein,

NMBS n° 42 Luik - Luxemburg. U kunt uitstappen in Vielsalm en in Gouvy, het laatste station in België, alvorens het Groot Hertogdom in te gaan. Vanaf de stations is het mogelijk de bus te nemen, maar enkel in beperkte richtingen en u kunt altijd een taxi nemen . (Taxis de la Salm : 080 / 21 54 41).

 

 Ontdek de natuurlijke en architecturale rijkdommen langs de wandel- en mountainbikeroutes.  Rivieren, beekjes en meren om in te vissen of voor waterpret, maneges en paden voor wandelingen te paard, agrogolf, ski- en langlaufpistes …, sporten kan hier in sublieme decors.  De Belgische slijpsteen “coticule” is bekend over de wereld en komt uit deze streek.

 

Vielsalm

Het hoogste punt van Provincie Luxemburg is de “Baraque de Fraiture” (652m) in gemeente Vielsalm waar talrijke skipistes zijn.  Maar ook in de zomer is de streek heel aantrekkelijk… op voorwaarde dat u geen angst heeft van de heksen van Vielsalm: "macralles”.  Ze zijn lelijk, maar wees gerust, ze zijn wel braaf!

 

Gouvy

Gouvy ligt aan de grens met het Groothertogdom Luxemburg.  Het is vooral gekend dankzij het jazz- en bluesfestival dat elk zomer georganiseerd wordt in Sterpigny.  In de winter kunnen de skiliefhebbers gebruik maken van de skipiste die vlakbij het treinstation ligt.

 

 

 

 

Pdf formaat plannen:

PLAN VAN BELGIË

PLAN VAN VIELSALM-GOUVY

CENTRUM VAN VIELSALM